MAGAMRÓL EGY PÁR SZÓBAN...

Üdvözöllek a honlapomon!

Penzer Gyula vagyok, fényképész. Ha megengeded, nem untatnálak egy olyan kitalált történettel, hogy már "gyerekkoromban is érdekelt a fotózás", azt viszont bátran állíthatom, hogy az országban elsők között volt a kezemben digitális fényképezőgép (egy 1 megapixeles Canon A30-as "személyében", mely a mai napig megvan, de már egy fotós barátom gyűjteményét gazdagítja), melyről abban az időben a legtöbb ember el sem hitte, hogy ebben tényleg nincs film. :) Bár akkoriban még csak hobbi célokra használtam a kamerát, gyorsan felismertem, hogy a digitális fotózás hatalmas szabadságot biztosít, ami segít elszakadni a merev, beállított képek világától.

Némi kihagyás után az első tükörreflexes fényképezőgépem megvásárlását még mindig nem a fotóssá válás ambíciója hozta magával. Az online –ezen belül is a közösségi- marketing tevékenységem egyre inkább megkövetelte a jó minőségű fotók használatát, így szükségem lett egy saját kamerára. Ez a tevékenység azonban hozta magával az izgalmasabbnál izgalmasabb témákat: rendezvényeket, látványos produkciókat és a profi gasztronómia világát, és végleg megfertőzött a fotózás szevedélye. Tevékenységem az elmúlt években két fő irányt vett: Az egyik az ember és érzelem központú esküvői és rendezvényfotózás, a másik pedig a professzionális tárgy (termék)fotózás, valamint ezen belül nagy szerelmem, a gasztronómiai fotózás.

Profi Nikon felszerelésem redundáns (tehát mindenből rendelkezem tartalékkal, egy-egy eszköz meghibásodása sem okozhat fennakadást a fotózásban), jellemzően fix gyújtótávolságú, nagy fényerejű Nikon és Sigma Art objektíveket használok.Az utómunka során a világos képeket preferálom és az eredeti színvilágot igyekszem visszaadni. Keszthelyen élek, és elsősorban Északnyugat-magyarországi helyszíneken fotózok –ahol jelentős helyismerettel is rendelkezem-, de természetesen igény szerint az ország bármely pontján vagy akár külföldön is vállalok feladatokat.

Szabadidőmben elsősorban a Balaton-felvidéken barangolok a kamerámmal, de közel áll hozzám a street photo (utcai életkép) is. Kedvenc fotográfusaim: Kai Boet (portré) és Alex Koloskov (tárgyfotó).