Kérdések és válaszok a fotózásról

Van pár gyakran felmerülő kérdés, amit a fotósok nem győznek megválaszolni, a megrendelők pedig sok esetben nem mernek kérdezni , vagy éppen pont, hogy természetesnek vesznek dolgokat. Ez az a téma, amit a végtelenségig lehetne bővíteni, és éppen ezért arra kérlek benneteket, hogy ha hasonló kérdések merülnek fel bennetek, küldjétek el nekem ezeket üzenetben, emailben, én pedig igyekszem megválaszolni őket. Tegyetek így bátran abban az esetben is, ha nem terveztek éppen fotózást, de van olyan kérdésetek, ami miatt nagyon furdal a kíváncsiság, hiszen lehet, hogy ezzel nem vagytok egyedül, és a válasz mások számára is hasznos lesz!

Olvasd tovább...

Miért van szükségem profi ingatlanfotókra?

Az internetes kereskedelem és foglalási rendszerek elterjedése nem csak a piac felfutását és gyorsabb vevő-eladó kapcsolatok kialakulását hozta magával, hanem a hirdetési és marketing igények változását is. Az online térben értékesített termékeket a vevő nem tudja a valóságban megtekinteni, hanem kénytelen a döntését képek (esetleg videók) és a minél informatívabb leírások alapján meghozni. Gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy a kereskedelmi –tehát eladás vagy kiadás- célra készített ingatlanfotók „rendszertanilag” a termékfotózáshoz állnak a legközelebb, hiszen legyen szó akár eladásról, akár kiadásról, a jelen esetben az értékesíteni kívánt ingatlan maga a termék. Mégis, ha valaki azt kérdezné, hogy melyik kategóriánál fontosabb, hogy rendelkezzünk saját, jó minőségű fotóanyaggal, én egyértelműen az ingatlan mellett tenném le a voksomat. Ígérem, a cikk végére nem maradnak kérdések, hogy miért!

Olvasd tovább...

Téli esküvő

Mielőtt nekiálltam írni ezt a cikket, kíváncsi voltam pár ismerősöm reakciójára, hogyan vélekednek egy téli (vagy egyértelműen szezonon kívüli) esküvő lehetőségéről. Nos, az egyértelműen elutasító válaszok egyáltalán nem leptek meg, ahogy az sem, hogy pár érv hatására meglepően megváltozott a véleményük. A legtöbben így is kitartottak amellett, hogy azért ők,- ha lehetőség van rá -szeretnék inkább májustól szeptemberig tartó időszakban tartani az esküvőjüket, de már közel sem érezték annyira idegennek az ötletet, mint előtte. Nem titkolt célom, hogy kedvet csináljak a téli esküvőkhöz, ezért a cikkben nagyrészt ennek az előnyeiről lesz szó, hiszen az esküvői „főszezon” mellett nem kell érvelni, mindenki ismeri az előnyeit. (A hátrányait viszont nem biztos!)

Olvasd tovább...

Hogyan válasszunk esküvői fotóst?

Amikor belekezdtek a nagy nap szervezésébe, akkor a helyszín mellett ki kell választanotok azokat a szolgáltatókat is, akik lebonyolítják majd az esküvő rájuk eső technikai részét. Megszervezik, végig vezetik vagy kép és film formájában megörökítik azt. Hogyan válasszuk tehát ki a számunkra legmegfelelőbb szakembereket? Én abban tudok segíteni, hogy a fotósok esetében mire figyeljetek:

Olvasd tovább...

Egy jó fényképész nem leskelődik, hanem utánajár, hanem lát, hanem ott van, és mert jó fényképész, szerencséje van… Parti Nagy Lajos